Pagina's

13 feb 2012

Man In Boots

Een paar keer moest ik knipperen. Zag ik het nou goed?  Hippe jongen van een jaar of negentien, veel gel in het haar, een kek bloesje om de sixpack en het spijkerbroekje gepropt in twee… congackleurige laarzen op kuithoogte. Wáát? Had hij nou echt laarzen aan?! Een jongeman met laar-zen?!

Het bleef niet bij die ene jongen. Het achtervolgde me. Overal zag ik ineens stylish verantwoorde gasten paraderen op soortgelijk schoeisel. Hippe scholieren en studenten, trendy vaders in de supermarkt...

We kunnen er dus niet onderuit: de trendgevoelige mannenpoot wordt deze winter verpakt in een leren laars. Nou heb ik niets tegen de modebewuste man, maar dit… dit klopt gewoon niet helemaal. En ik ben niet de enige die met deze gevoelens van twijfel en verbazing kampt. Want hoe zou het nou zijn als je een vriend hebt die ineens laarsjes draagt?

Destiny (21) woont samen met haar vriend Giovanni (23). Tot Destiny's ongenoegen draagt vriendlief leren laarzen tot halverwege de knie, waar hij zijn stonewashed jeans in heeft gepropt. “Het voelt een beetje alsof de mannen ons vrouwenschoeisel overnemen. Ik voel me aangetast in mijn vrouwelijkheid”, aldus een geëmotioneerde Destiny, die zelf slippers onder haar roze huispak draagt.

Giovanni reageert verontwaardigd en slaat met zijn Gucci-handtasje, waar chihuahua Lucky nog in zit, richting zijn vriendin: “Pas op! Ik pak je stiletto’s van Jimmy Choo af hoor! Ja, die met glitters!”. Stampend op zijn laarzen verlaat Giovanni het huis. "Zie je wel, deze trend brengt niets goeds! Het moet stoppen! Gewoon stoppen!", huilt Destiny, die naar de keuken loopt om haar tranen weg te vegen.

Ik deel Destiny's ongenoegen. What’s next, de gladiatorensandaal voor in de zomer? Of de mannensleehak met glittersteentjes? Nee. De volgende mannentrend is volgens modeinsiders de laars met een fikse hak eronder. Je leest het goed. Een laars met een hak dus. O, ik kan niet wachten tot de volgende winter!

(Destiny en Giovanni hebben na dit diepgaande interview nog een woordenwisseling gehad. Helaas hebben zij een punt achter hun relatie moeten zetten. Lucky, de chihuahua, leeft nog wel.)

Bron afbeeldingen: Zara en weheartit
Baal jij net zo van deze trend als Destiny en ik? ;) Of vind je de mannenlaars juist wel leuk?

17 opmerkingen:

  1. Haha, wat heb je dat leuk geschreven zeg! Toch vind ik de mannenlaars bij sommige mannen stiekem wel leuk staan...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha wat leuk geschreven dit! Ik geef het eerlijk toe ik heb m'n vrienden ook laarzen aangepraat.. Maar dan wel gewoon stoere halve suède exemplaren en geen lange leren dat vind ik ook wel een beetje eng

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh en ik bedoel m'n vriend en niet vrienden haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind het bij sommige heel leuk zijn, maar geen strak leren model ofzo, mooi suede, of een beetje ugg-achtig zegmaar. maar dan moet er ook een goede broek boven, kortom; het moet je gewoon staan!
    leuk geschreven weeer ! :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat grappig geschreven!
    Bij sommige mannen staan laarzen best leuk,
    alleen het is inderdaad iets te vrouwelijk...
    Bedankt voor je leuke reactie!
    Liefs, Kiek. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk stukje :)
    Alleen moet ik toegeven dat ik wel een beetje een zwak heb voor mannen met laarzen. Alleen dan wel van die stoere met veters en geen Uggs. Dat gaat me te ver! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha :) Ja ik kan er ook niet zoveel mee. Zeker niet als het uggs zijn en de man er een handtas bijdraagt. Gelukkig is mijn vriendje van de sneakers.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, leuk stukje! Ik vind mannen laarzen ook niks, en Uggs vind ik al helemaal vreselijk bij mannen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. een collega van me had laatst opeens laarzen aan ja, nu je het zegt! maar ik vond het eigenlijk wel leuk... stoorde me er niet aan in elk geval, en het stond 'm tof :) (maar het waren dan ook echt laarzen die vrouwen niet aan zouden doen ; veel te stoer enzo)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk artikel. Ik vind die die jij noemt net iets te hoog, maar vlak boven de enkel zien ze er erg leuk uit :) Dankjewel voor je lieve reactie, ik volg je!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind die laarzen over de broek bij de man echt niet passen. Een klasgenoot van mij is er een jaar terug mee begonnen en ik kan het nog steeds niet aanzien, haha! Big no no, dus!

    Ik weet nog niet wat ik verder wil doen na mijn studie. Ik misschien nog wat verder blijven studeren. Het is nog een groot zwart gat voor mij :) Al hou ik wel van schrijven, maar ik vind televisie maken ook een leuke uitdaging... We zien wel wat de toekomst brengt :)

    Dank je voor het volgen. Ik vind je blog gewoon te leuk en wil graag op de hoogte blijven van je schrijfsels :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. vind het eigenlijk wel een leuk iets!
    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind het bij heeeel veel mannen ook totaal niet staan. Heel enkel keer staat het bij een man. Maar dat kan ook door zijn gezicht komen... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beel jongens hebben niet ècht laarzen maar van die hogere schoenen, maar dan geen sneakers, nouja k weet niet. Heel veel meiden die ik ken vinden het 'gay' maar ik vind het echt super sexy haha (: leuk geschreven weer !
    - k ben trouwens op nieuw begonnen met bloggen Mijn nieuwe blog hete nu: ohmydaisies xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind het best wel leuk eigenlijk! Bij sommige mannen staat het niet echt, maar meestal vind ik het wel gaaf :)


    P.S. Er is een GIVEAWAY op:
    http://thefashionestate.blogspot.com/2012/01/giveaway-sunday.html

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je het leuk geschreven zeg! Eigenlijk ben ik wel wat gewend qua laarzen bij mannen. Denk aan Uggs maar ook de mannen-lijn van Uggs, dat zijn ook laarzen. Ik vind het sommige mannen wel staan hoor, al verbied ik het mijn vriend om ooit met laarzen thuis te komen!

    BeantwoordenVerwijderen