Pagina's

2 feb. 2012

Meisje Perfect

Meisje Perfect kun je herkennen aan haar steile, glanzende haar en de pareltjes in haar oren. Haar make-up is naturel maar flawless. Ze draagt een net bloesje en strakke rok, die haar maatje 34 helemaal tot zijn recht laten komen. Om haar benen een glanzende panty, aan de voeten pumps van Marc Jacobs. Meisje Perfect kan balanceren op tien centimeter hoge hakken alsof ze al stiletto’s op de crèche droeg. Ze heeft een leren designertas om haar schouder, een chic horloge om haar smalle pols en nette french manicure nagels. Maar haar classy uiterlijk is slechts één kenmerk van haar grenzeloze organisatietalent.Met haar skinny latte en grote multomap stapt ze tien minuten te vroeg opgewekt de collegezaal binnen, om vervolgens haar vriendinnetjes Meisje Skinny Bitch en Meisje Smetteloos Stijlvol op te zoeken. De belevenissen van het weekend worden uitvoerig gesproken. Studentikoze termen als ‘tering brak’ en ’kneiterlam’ zijn uit den boze. Nee, de meiden doen ‘theetjes’ en ‘wijntjes’ (met mate) en hebben ‘koffiedates’ en ‘dinertjes’. Je zult Meisje Perfect nooit zien bunkeren in Mac Donald’s, ze houdt meer van sushi. Hieraan heeft ze dan ook haar wespentaille te danken.

Tijdens de colleges doet Meisje Perfect altijd actief mee. Ze stelt vragen! Geeft antwoord op de vragen van de docent! Schrijft notities mee op haar MacBook en noteert de lesstof van de volgende week in d’r Filofax. Waar ze ook regelmatig in bladert, want ze wil écht weten wat er op het programma staat. Nooit komt ze te laat of mist ze deadlines. Ook hoeft ze nooit met smoesjes als ‘de cartridge van de printer was op!’ te komen, want het meisje zorgt voor een back-up en print van al haar opdrachten twee reserve exemplaren uit.

Meisje Perfect heeft dan ook een strakke planning, waar ze zich moeiteloos aan kan houden. Ze kan zelfs niet leven zonder planning! Naast de studie staan de bijbaan, dates met vriendinnetjes en het vriendje én de bezoekjes aan de fitness er strak ingecalculeerd. Dat vriendje heeft ze trouwens met net zoveel afwegingen uitgezocht zoals ze haar tas en schoenen uitkiest. Hij moet he-le-maal op haar afgestemd zijn. Ook het carrière pad is volledig uitgestippeld. Ze weet precies bij welke hoogstaande firma ze over een paar jaar rond klikklakt, en het gaat haar nog lukken ook. Want niet alleen docenten zijn vanwege haar zeer gemotiveerde houding en haar uitmuntende cijferlijst dol op haar, hetzelfde geldt voor toekomstige werkgevers.


“Hoe dóet

ze het toch?”
Toch hoeft Meisje Perfect geen stress te hebben, want ze loopt áltijd op schema, of zelf vóór. Met de overgebleven tijd gaat ze naar de sauna, de manicure en haar favoriete boetiekjes. Ze lijkt haar zaakjes op álle vlakken op orde te hebben, zowel op het gebied van haar studie, als financieel, haar uiterlijk en haar sociale leven. Hoe dóet ze het toch?

Groetjes van Meisje Wannabe Perfect (hihihi)

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk geschreven! Ja, zo'n leven zou ik ook wel willen hebben, zucht.. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk geschreven. Zou best zo'n leven willen hebben denk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou maar zo'n iemand zijn :O whaa!

   Verwijderen
 3. Ik denk dat iedereen wel zo leven wil,
  maar is een minder perfect leven niet veel spannender?
  gewoon stiekem dingen doen, en er niet altijd perfect uitzien, maar ook gewoon in een dikke sweater op school kunnen komen?

  wel, zoals altijd, leuk geschreven ! :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen