Pagina's

9 jul. 2011

Stomme cadeautjes

Moeilijk: stomme cadeautjes ontvangen

Stel je voor: je bent jarig en je lieve tante* geeft je een pakje. Vol afwachting scheur je het open en  trek je er iets paars uit. Een paars hoedje. Je houd alleen niet zo van paars. En niet van hoedjes. Je zou het ding nooit van je leven opdoen. Wat doe je?

*of je vriendin, oom, oma etc.

A) Je roept: ‘Dank je! Wat leuk!’. Ook als je tante zegt: ‘Echt? Want ik heb het bonnetje nog hoor…’ glimlach je van oor tot oor en roep je: ‘Nee hoor, súper leuk!’. Alles beter dan een teleurgestelde en gekwetste blik. Je hoopt alleen niet dat ze ooit begint over het hoedje dat je nooit draagt…

B) Je zegt ongeïnteresseerd: ‘Leuk!’ en smijt hem naast je neer, terwijl je het cadeautje uit handen van de volgende verjaardagsgast plukt. Zo hoef je niks vervelends te zeggen, maar komt de boodschap wel over.

C) Je zegt vriendelijk en rustig: ‘Dankjewel! Ik vind het heel leuk dat je iets voor me hebt meegenomen. Maar als ik heel eerlijk ben is het niet zo mijn smaak’.

De oplossing?

Bij A blijf je aardig en kwets je diegene niet, maar loop je het bonnetje mis en zit je opgescheept met een stom cadeau. Oplossing B is bot en niet doeltreffend, dus valt sowieso af. En dan C. Die is de beste, aangezien je daar vriendelijk bedankt en uitlegt dat je het niet zo ziet zitten. Alleen zou je die zinnen zonder stotteren uit je mond krijgen?

Het blijft een moeilijke issue, want diegene heeft vaak wel zijn of haar best gedaan om iets speciaal voor jou uit te kiezen. Laat zien dat je dankbaar bent, alleen dat het niet zo jou smaak is. Anders zul je elk verjaardag gele, oranje en groene hoedjes mogen ontvangen.

Wat zou jij doen?

Ook moeilijk: je geeft een cadeautje en ziet dat diegene het niet leuk vindt, maar net doet alsof hij of zij het leuk vindt

28 opmerkingen:

 1. Ja haha dat vind ik ook altijd zo vervelend.. maar aan de ene kant kan je beter de waarheid zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf het helaas niet te zeggen als ik het niet leuk vind

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha, het ligt eraan wie het kado geeft, maar oplossong C vind ik de beste ;)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga voor antwoord C. Eerlijk duurt het langst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Antwoord C is het beste, natuurlijk. Het verbaasd mij alleen niks als ik een keer per ongeluk antwoord A heb gebruikt haha. Maar heel herkenbaar, en ik gebruik liever C :)
  En dat onderste deeltje, oeh, nooit echt gehad, maar lijkt me verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha antwoord C is natuurlijk het beste, maar ik hou het altijd gewoon bij 'oooh, wat leuk.'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. C is inderdaad het beste, maar ik zou het nooit zeggen haha. Ik vind het alsnog lullig en dan ga ik maar voor A :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moeilijk inderdaad, ik herken het maar al te goed! Ik zou voor C gaan :) Alhoewel, dat zeg ik nu wel... Als iemand mij iets lelijks geeft ben ik meestal zo overdonderd dat ik maar doe alsof ik het leuk vind..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel moeilijk! Ik combineer al deze antwoorden altijd haha

  k heb je bij mn links gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het ook wel eens dat dit het geval is! Ik vind het moeilijk om tegen iemand te liegen maar het afwijzen is ook niet leuk.. Ik ga voor A, maar zeg daarna wel tegen m'n ouders dat ik het niet zo leuk vindd. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha zo herkenbaar dit.. Iedereen kiest C zo te zien ik dus ook haha. Maar ik denk dat er heel veel A in het echt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooh haha zo typisch he, ik heb eenmaal gezegd dat ik mijn pandora eigenlijk niet zo heel vaak meer draag tegen mijn moeder, toen mijn vader me een bedeltje had gekocht waar hij UREN voor heeft rondgedwaald en gezocht in de stad. Ohhh ik voelde me zooooooo rot haha, ik mocht het ook echt niet zeggen tegen hem van mijn moeder. Dat doe ik dus NOOIT meer. Ik lach en ben er blij mee, ik draag hem nu ook weer dus wat dat betreft....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het gebaar al lief. Wat erin zit maakt mij niet zoveel uit. Ik besef me dan ook dat ze misschien wel de hele stad door hebben gezocht om een cadeautje voor me uit te zoeken. Natuurlijk heb ik ook wel eens cadeautjes gekregen die ik niet zo leuk vond, maar dan probeer ik er toch wat leuks mee te doen. Misschien maakt dat paarse hoedje je outfit toch wat extra's. En omdat je het nooit draagt is het weer heel wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb ik al eens meegemaakt, ik ben toch voor C gegaan en heb uiteindelijk het cadeautje gekregen dat ik wou. Maar meestal doe ik A, uit beleefdheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha erg herkenbaar. Ja, irritant is dat hé, met die volgers. Snap er niks van! Mijn oma heeft ook wel eens van die gekke dingen... ik had laatst wat gekregen, een Indisch achtig doosje was het, haha, weet nou al niet meer waar hij ligt, oops. Ik zal hem wel weer gebruiken voor oorbellen op te bergen die ik mooi vind. Dat dan weer wel. :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Charley!

  Dankjewel voor je leuke reactie op mijn blog. Hierbij kom ik dus ook even hier koekeloeren ;) Het ziet er superleuk uit en je schrijft over leuke onderwerpen. Ik blijf je volgen op bloglovin' (:

  Veel liefs,
  Iris Anastasia.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zet gewoon mijn grootste glimlach op en bedank de gever hartelijk, wel zo fijn voor hem/haar aangezien wel de moeite is genomen op zoek te gaan naar een kadootje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. bah dat is inderdaad zo vervelend en ik heb het helaas al vaak moeten meemaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bij mij altijd antwoord A. En het komt nogal eens geregeld voor dat ik flutcadeaus krijg van familie, lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh dit is zo herkenbaar! Ik doe meestal A. Vind het nogal lullig om te zeggen dat ik het niks vind. :') x

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, c is het beste, maar ik doe eigenlijk altijd a. Ik ben niet zo assertief.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oooooh, ja dat is echt vreselijk! Je weet dat je wat je hebt gekregen nooit gaat gebruiken, maar je wilt die gene niet kwetsen. Ook ben ik vaak een beetje teleurgesteld als ik het niet leuk vind. Meestal doe ik toch A. Ik vind het zo lullig om te zeggen dat ik het niet leuk vind! Die gene heeft er toch moeite voor gedaan. Ik ben echt heel slecht in dat soort dingen..

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik kies denk ik voor B, tenminste dat zou ik doen. Maar C is wel handiger ja. En ik heb het niet meegemaakt dat mensen tegen mij zeiden dat z ehet niet wilden ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. dat is altijd zo lastig! maar ik zeg altijd dat ik het mooi/leuk vind, ik wil die ander niet kwetsen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik durf het ook nooit te zeggen, daarom vraag ik voor de zekerheid maar altijd lekker "saai" geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Antwoord C is het beste, maar ik blijf het toch moeilijk vinden. Dat is eigenlijk ook een van de redenen dat ik altijd geld aan mensen vraag, of ik moet echt iets in gedachten hebben dan leg ik ze het heel precies uit zodat ze echt weten wat ik bedoel.

  BeantwoordenVerwijderen