Pagina's

6 sep. 2011

Beste Weergod,


Lieve Beste Zeer gewaardeerde Weergod,


U heeft vast al heel veel klaagzang aangehoord van mensen die zeuren dat het al herfst is in augustus (ja waarom!!??). Maar daar wilde ik het niet met je overhebben hoor. Nee, ik had eigenlijk een vraagje.


Waarom gaat het altijd regenen, nét wanneer ik een halve minuut ben weggefietst en nét wanneer ik een witte broek aanheb? Ik bedoel, tuurlijk snap ik dat het moet regenen. Daarvoor wonen we ook in Nederland. En ja, ik had ook Buienradar moeten checken maar die klopt toch nooit.


En ik wil u nergens van beschuldigen hoor, maar soms vind ik u een beetje sadistisch. Vandaag was ik dus natgeregend en had ik dus een witte broek aan. Ja lekker gênant, maar ik had wel een regenjas tot de knie aan hoor(viezerik).


Dus toen dacht ik, ik trek een andere broek aan want ik moest weer door de regen. En de enige optie was een veel te grote joggingbroek met pofpijpen. En daaronder te grote regenlaarzen. Met die regencape eroverheen zag ik eruit als de nachtmerrie van Bastiaan van Schaik en de rest van heel mannelijk en vast ook vrouwelijk Nederland. En dan kunt u zeggen: ga dan met de bus of auto. Ik ben niet lui (en die laatste heb ik niet hihihi) en wil graag fit blijven, dus pak ik de fiets.


En waarom kom ik dan altijd bekenden tegen als ik verzopen en doorweekt op de fiets zit, met mijn pluishaar verlept langs mijn hoofd hangend en mascara uitgelopen tot onder mijn kin? En waarom zijn het altijd bekenden die:


1. Altijd heel stylish zijn en zelfs een ultra hippe regencape dragen of,


2. Warm en droog onder een bushokje staan?


Waarom doet u dit mij aan? Ja Weergod, geef me daar eens een antwoord op.


Hoor snel graag van u!!!


Lieve kwade teleurgestelde Groetjes,


Een voor de derde keer vandaag natgeregend meisje


PS: (Omdat deze brief doorkliefd is van pessimisme , noem ik ook een positief punt. Als je helemaal doorweekt thuiskomt is het fijn om in je joggingpak op de bak een warme kop thee en chocoladekoekjes te nuttigen. Want dan voel je je heel zielig maar ook stoer, dat je die regenbui hebt overleefd en verdien je dat dus. Rijd je in een regenbui naar school, werk of date gaat dit positieve punt uiteraard niet op!)


PS2: Wees niet bang, ik niet zelf op het plaatje. Maar die geeft wel goed mijn gevoel weer.

19 opmerkingen:

 1. HAHAHAHA geweldig stukje! Hoe je het dan omschrijft! Misschien kun je bij nummer 3 nog opschrijven: een lekkerding tegenkomt die je nooit tegenkomt als je je perfecte outfit en haar (aan)hebt! Dat zou echt iets voor mij zijn! Ik snap wat je bedoelt. Ik heb 1 x wel geluk gehad, toen zat ik in de auto op weg naar huis en begon het NET te regenen; dan moet ik toch bekennen dat ik me wel erg stoer voelde haha!
  Maar je moet weten dat meer mensen er last van hebben! Wel topstukje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, geweldig stukje weer! Ik heb vooral gelachen om het stukje van de nachtmerrie van Bastiaan van Schaik. Haha geweldig! :) Tof dat je weer terug bent!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik herken dit helemaal. Heb je net het weer afgewacht, lijkt het een beetje droger te worden begint het weer te regenen.
  Het is volgens mij rijd ipv rijdt ;$

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk stukje!
  Alleen is het natuurlijk heel erg vervelend als je weer een natgeregent bent.
  Ik ken dat gevoel, heb je je helemaal mooi opgemaakt, je mooiste kleding aan en dan denk je ik ga nog even op de fiets iets halen voordat ik weg ga. Ben je halverwegen wordt je zeiknat en loopt al je make-up uit. Dat is zo frustrend. Echt hollands!!! Bah!!

  Liefs Stefanie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha :) Mag ik een PS toevoegen aan deze brief? (wel zo efficient, en beter te behappen voor de weergod). Waarom moet er nou net een herfststorm inclusief veel regen komen op de dag dat ik hoor dat ik de komende weken iedere dag mijn bril moet dragen? Het is al erg genoeg dat ik het ding moet dragen en om nou op de eerste dag geconfronteerd te worden met het ergste aan het dragen van een bril? Dat vind ik toch een beetje sadistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahah echt super leuk geschreven! En dat overkomt mij nou ook altijd, zit ik net op de fiets begint het te plenzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahha, zie je wel, you're back.
  Superleuk stukje, en ik heb ál-tijd hetzelfde!
  zelfs het positieve punt! ;)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. yess eindelijk weer een nieuwe post :)
  hahah heeeel leuk geschreven weer en ook super herkenbaar, ik was vannochted nog helemaal doorweekt..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke post. Erg herkenbaar. Doe mij maar droog. Regen kan 's nachts ook vallen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee maar ik bedoel bij rijdt je in een.. dan is het volgens mij zonder t, want dan is het een andere zinsvolgorde. Want je zegt dan kijk je.. en niet kijkt je (;

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Humor! En erg herkenbaar natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha super grappig geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hahaha leuke blog!Is mij gelukkig ook nooit overkomen...ahum!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ahh wat een leuk stukje =]! Heb je die zelf gemaakt ?? Ik vind het wel heel leuk ^^! Maar het is soms idd fijn om lekker warm binnen te zitten naar zo'n regenbui met thee enzo =]!

  xx Katy ^^!

  Ps. ik ga je volgen ^^! Wil je mij ook terugvolgen <3??

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ooooh dat met die natgeregende witte broek heb ik ook wel eens gehad, gênant inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. super leuke blog heb je!
  zullen we elkaar gaan volgen?
  ik volg je al!
  xxx

  www.lifeofberrie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen