Pagina's

16 apr. 2011

Alice in Laptopland

‘Krak’, zei mijn laptop. Door een kleine inschattingsfout is het arme schaap naar de roze laptopjeshemel gegaan. Het bewijs dat ik officieel niet met digitale apparaten om kan gaan én motorisch een tikkeltje gestoord ben. Ik vergeet gewoon altijd dat die dingen zo gevoelig zijn ...

Voor een arme student is de timing van het ongeval niet zo handig. Toch ben ik gaan kijken voor een nieuwe metgezel. Broeken passen is een hel, schoenen passen frustrerend om over galajurkjes nog maar te zwijgen. Toch is een laptop shoppen nóg een graadje erger.

Ten eerste heb je geen last van opdringerige verkopers, maar van afwezige. In digishops (ik noem geen namen; Mediamarkt) moet je meestal zelf op een verkoper aflopen. Wat best ongemakkelijk is. Mijn truc is altijd om de minst aantrekkelijke uit te kiezen, ter voorkoming van: 'Mihihi, mag ik iets vragen? Ik ehm.. weet niet zo veel van laptops mihihi'. Eenmaal beet vliegen de meest exotische termen je om het hoofd. Processors, bytes, bits, weet ik het. Ik zeg dan altijd: ‘o oké’, om vervolgens gedesoriënteerd met een leeg tasje de winkel uit te lopen. Op naar H&M, daar begrijp ik alles gewoon iets beter.

Ook hebben veel verkopers geen besef van budget. Een vriendelijke verkoper zei dat ik beslist voor een MacBook moest gaan na een lang maar overtuigend betoog. Ik moest wel voor een Pro gaan, die was máár 150 euro duurder dan de gewone en beslist veel beter. 'En wat is nou 150 euro?' zei hij. Hij ging nogal de fout in. Ik zei dus nog zo: ik wil een STUDENTEN laptop. Studenten (balletjes in hun roze polo's uitgezonderd) hebben meestal niet zoiets van: máár 150 euro. Of ligt dat nou aan mij?

En zo komt het dat ik al een week niet over een laptop beschik. Laptops shoppen; het is niks voor mij. De laatste keer verliet ik de digiwinkel met een budgetkrultang in mijn tasje. Ik kwam thuis met de verkeerde krultang en brandde binnen 5 minuten mijn hoofd eraan. Met als gevolg een rode plek op m'n kop.

Les 1: ga voorzichtig met je spullen om. Ze pakken je terug als je dat niet doet...

Dus: mijn excuses voor de afwezigheid en voor het niet reageren op reacties :) Daar komt nu verandering in, want het laptop probleem is inmiddels gefixt!

23 opmerkingen:

 1. echt heel leuk geschreven, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahhahahaa, het is zielig voor je, maar dit is wel grappig om te lezen. Heb je nu een nieuwe dan?
  Een macbook.. was het maar mogelijk! Dat zou ik echt heel graag willen!

  x Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha geweldig;d
  idd ik hebb er ook echt geen verstand van
  en idd leuk geschreven;d
  ik ga jevolgenn leuk blog
  xxliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, meid, je schrijft zo geweldig! Je maakt mijn dag meteen weer goed als ik op je blog kom en je leuke stukjes altijd lees en je dure woorden maar moeilijk begrijpen kan, hihi. Nee hoor, je schrijft echt superleuk!

  Oh, super dat je laptop shopping is gefixt! Wat voor laptop heb je nu? Toch máár een Macbook Pro aangeschaft? xD Die dingen zijn magisch snel. Echt waar, ik wil er einde van de zomer eentje... het is dat mijn vader altijd naar Amerika moet voor zijn werk... waar ze een stuk voordeliger zijn en ze hebben ook nog eens zo'n Europees garantie dinges waarmee je met de laptop hier in Nederland ook kan laten repareren als er wat is... Hihi, bedankt voor de les! Ik moet me er ook aan houden straks, heb dinsdag ook een laptop mee. xD
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahah! ik vind dat je zo leuk schrijft :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha ik zat al een beetje te wachten op je nieuwe post! Maar hier is 'ie! En alweer heel leuk geschreven. Ik snap het, hoor, daar kun jij ook niks aan doen! 'Ik noem geen namen: Mediamarkt' hahaha; daar moest ik dus echt bij lachen en geloof me, dat doe ik niet vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het gaat op zich wel goed tussen ons, maar gewoon na gisteren niet echt zo meer. Net zoals ik een uur moest wachten terwijl ik me rot zat te rennen voor die trein om op tijd in Houten te kunnen zijn om nog mee te kunnen poolen. Moest ik hem bellen: "ja schat, we kwamen op een idee om tot 3 uur te poolen zodat jij rustig onze kant op kan gaan" ik meteen: "eh... ik zit al in de trein naar Houten en over 8 minuten ben ik er al". Hij helemaal: "oh oh, ik wist niet dat je zo snel was (dit en dat)".

  Ik kan me er gewoon zo dood aan ergeren! Heb ik gvd een uur buiten staan wachten bij de Etos. Het is dat ik Houten (het centrum) op mijn duimpje ken, want heb er stage gelopen dus dat scheelde wel heel veel. Ik weet gewoon niet meer wat ik met deze jongen moet doen. Hij komt zijn beloftes niet echt na en hij weet dat ik dat haat. Ik hoop dat het woensdag wat beter gaat... als ik naar hem toe ga. Thanks voor je lieve reactie!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai, stom van je laptop! Gelukkig is hij nu weer gemaakt :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi thanksss :D. De roze laptopjeshemel, hahahahaha. Jouw columns zijn echt geweldig! Of die mhihihihi mag ik iets vragen? Zo herkenbaar, zucht. Elektronica opzich is al een ramp om voor te shoppen, het lukt ook nooit bij mij. Gelukkig gaat mijn broer altijd mee, die heeft er tenminste wel verstand van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk geschreven! Die arme laptop van je :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Makkelijk gezegd kut dus! En inderdaad voor ons arme studenten. Vervelend zeg. Ik hoop dat je ergens een goedkope goede op de kop kunt tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ging ook ooit naar de Mediamarkt om een laptop te kopen maar stond na een kwartier ook weer buiten omdat ik zo overdonderd was door het aanbod. Ik reed vervolgens naar een klein winkeltje waar ze welgeteld 10 soorten laptops hadden, waarvan twee in mijn prijsklasse. Ik moet zeggen, het maakte het maken van de keuze een stuk makkelijker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb wel de macbook pro gekocht, en tsjaah klopt is vrij prijzig voor een studentje. Ik heb ook totaal niks meer over, maar ik moest hem gewoon hebben, met de design opleiding die ik volg.

  Leuk geschreven trouwens! Heb je al een laptop kunnen vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha leuk geschreven!

  www.musthavefashion.nl / www.musthavefashionblog.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig is je laptop probleem weer gefixt !!! :-) Welke is het geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ga je volgen! Jij schrijft echt zo leuk, in verhaalvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. je schrijft echt leuk!
  succes met het vinden!xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ahhh dankjewel :D! Ik kijk het altijd op http://www.ch131.com , maar http://www.gossip-girl-episodes.com/ is ook een goede site. Kijk jij het ook :)? Dan heb ik eindelijk iemand gevonden om het allemaal mee te bespreken, haha. En in mijn blogupdates stond van jou een verhaal de Opperbitch, maar die staat niet op je blog? Heb je hem verwijderd? Anders is mijn blogger aan het flippen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dankje voor je reactie, meid!

  Je schrijft zo leuk! Er komt spontaan een glimlach op men gezicht als ik je posts lees!

  Ik ben vanaf nu je nieuwste volger!

  Liefs, Valerie
  @ screamyourfeelingsout.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ♥ Oh. Nice post.) Love your blog.)) ♥

  BeantwoordenVerwijderen