Pagina's

7 apr. 2011

Knappe Kapper

Naar de kapper, het zou een ontspanning moeten zijn. De kater komt later, als je ziet dat er iets meer is afgegaan of wanneer je merkt dat 'warmrood kastanje' toch niet helemaal jouw kleur is. Laatst bezocht ik een budgetkapper. Maar een ontspanning, dat zou ik het toch niet echt willen noemen.

Het rampscenario
Ik kwam binnen en na 1 minuut stond een verveeld ogend meisje op om mij naar mijn kapster te brengen. Mijn stiekeme wens; een fris halflang bobkapsel, had ik al laten varen. Alleen de puntjes eraf, dat durfde ik hier wel. ‘Arme meid’ zei mijn kapster tegen een zuur kijkende collega die net langs liep. ‘Ze moest net iemand knippen met Psychorias!’ legde ze aan mij uit. ‘En nu moet ze al die schilfers opruimen… bah!’.

De volgende minuten durfde ik niets meer te zeggen. Wat zouden ze over mij zeggen als ik de zaak uit zou komen? Ik heb dan gelukkig geen Psychorias, er waren genoeg zaken die ook besproken konden worden. Zoals: 'Wat een angstig meisje was dat zeg!'

De horror begon toen het verveeld kijkende meisje erbij ging kijken. Ze had immers niets te doen en keek nu mij via de spiegel opnemend aan. 'Wil jij die schuine lok proberen?' vroeg mijn kapster aan haar verveelde collega. 'Je moest hem toch nog oefenen?' 'Ja, maar op die pop op school lukt het niet. Maar op mensen gaat het altijd wel beter...' antwoordde het verveelde meisje. Toen was het mijn beurt om een dodelijke blik te zenden. 'Oeps, daar ging je pony!' was namelijk niet een zin die ik wilde horen. Ook het stylen met de stijltang was even spannend: 'Ja, ik ben altijd een beetje bang dat er ineens een oor tussenzit!'.

Ik nam mijn buurvrouw eens op. Bevond zij zich ook in deze angstige horrorsituatie? Stond zij ook al in de startblokken om te vluchten? Het tegendeel bleek, ze was juist lááiend enthousiast. 'Ik kan wel naar een andere kapper gaan, maar die is duurder. En ik vind het zo fijn dat ze hier jullie controleren' jubelde ze, terwijl haar stekeltjes bijgesnoeid werden. Maar wat valt er nog te controleren als je straks met een kaalgeplukte hairdo rondloopt?

Natuurlijk wist ik heus wel dat je er niet voor de klantvriendelijkheid en professionaliteit moest komen. Maar eigenlijk is dat het enige waarover ik kon klagen. Het kapsel dat ik bestelde kreeg ik ook gewoon, het werd ook nog eens gestyld en ik liep ondanks de net ondergane horrorervaring met een glimlach de winkel uit. Ook al werd die beantwoord met een zure, 'had je wat bitch'-blik.

27 opmerkingen:

 1. altijd leuk als er meisjes werken die nog een studie der voor volgen haha, ben blij dat ik een thuis kapster heb en daar dus geen last van heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw! wat kun jij ontzettend mooi schrijven, ik ga ook vaak naar een budgetkapper & dan zit ik ook wel een angstig in de stoel. Whaha

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi thankyou! Weer geweldig geschreven, die 'had je wat bitch' blik hahahaha. Mijn moeder betaalt gelukkig nog voor mijn knipbeurten hehe. Ik durf eigenlijk nooit risico's te nemen met mijn haar, ik ben veel te bang dat er iets fout gaat en dat ik dan voor gek loop x). Ik ben dus ook een angstig meisje, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vet leuk geschreven! Ik heb het persoonlijk ook niet zo met kappers, mijn haar wordt nooit zoals ik wil dat het wordt, hihi! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke post! dankzij dit soort rampscenario's heb ik mij voorgenomen om voorlopig geen kapper meer te zien & mn haar te laten groeien (anders kan ik nog een paar jaar wachten :p)
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook echt zo angstig worden met van die on-professionele kapsters :O Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je lieve compliment.
  Dit suk heb je echt heel leuk geschreven, prettige schrijfstijl heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha super super leuk geschreven! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zit zelf altijd wel een week te zenuwen,
  voordat ik uiteindelijk dan toch maar ga.
  maar gelukkig kon je nog met een glimlach de winkel uitlopen! (:

  xo,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk herkenbaar weer. Ik HAD een goede kapster die me begreep... maar sinds zij ziek was geweest mag ze nu opeens niet meer knippen en heb ik elke keer een dodelijk kapsel wat ik enorm haat van die meiden daar. :/
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha. Weer je inspiratie een beetje terug zie ik? Heel erg leuk stukje, ook gewoon hoe je het brengt :D Ik ga gewoon naar een best goede kapper volgens mij - & ik heb er een keer een modeshow voor gelopen, dus ze kennen mij ook goed - dus eigenlijk heb ik helemaal niks om over te klagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig geschreven. Ik ga naar een kapper die wel goed is. Trouwens, ik moet binnekort maar weer eens naar de kapper gaan.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke blog ! :), grappig geschreven!
  haha, dit is mijn blog:

  http://cloeshir.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ik heb er sowieso een hekel aan om naar de kapper te gaan en heb dit ook wel eens meegemaakt. Was ik de enige die geknipt werd, gingen ze met zijn allen feestversiering ophangen en ranzige grappen maken en degene die mij knipte smeerde hem de héle tijd, echt een verschrikking! Gelukkig is je haar wel goed geworden :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. You have such a cute blog!
  Do you want to follow each other?
  http://www.fashuhneestah.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooooh ik had vrijdag naar de kapper willen gaan maar op het laatste moment durfde ik toch niet. Ik heb namelijk dik, krullend haar en dat vinden ze blijkbaar lastig om te knippen.. zo blijkt want het is al zo vaak verpest! Gelukkig is het bij jou wel goed afgelopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nog even terug op mijn reactie: mijn kapster is weggegaan bij de kapper waar ik altijd zit. Nu moet ik dus opnieuw een kapster zoeken die goed knipt. xD Herken het verhaal helemaal.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pff wat stom! Dat is ook niet echt een manier om als kapperszaak iemand aan je te binden.. Vind het echt niet kunnen zo, eerlijk gezegd :P Haha wel grappig geschreven! X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk geschreven! Mijn kapper is gelukkig heel aardig ^.^
  X Lulu
  www.silentstories.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ohh dat is altijd zo erg als er zon kapper tussen staat waarvan je denkt god je haar is niet eens mooi en dat zij dan net jou gaan knippen hahaha

  www.musthavefashion.nl / www.musthavefashionblog.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wil hierna graag Grafisch Vormgeven studeren :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. I like your blog alot, im following yours. Would you follow mine? ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hey love your blog so cool! Beyond glad I discovered it. I'm absolutely in love with this. I'd really be glad if you visit mine too. Check it out for updates every day about the latest fashion news, trends and street style. Would love your support. Kisses from Brazil xoxo

  PS: If you follow me, I'll follow you back.
  http://www.dailycatwalk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ook super geschreven en dat plaatje past er echt bij haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. weer zo'n leuk verhaal. Mestal heb ik niet cht geduld bij lange verhalen, maar bij jou lees ik ze altijd helemaal hihi. IK ga naar een goede kapper; cosmo. bij mij in het dorp zijn ze erg klantvriendelijk, professioneel en kunnen erg goed knippen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nou, ik laat me nooit meer knippen door een staigiaire. Dit klinkt misschien heel lullig, dat weet ik, maar als je naar binnen gaat als jezelf, je wil alleen je pony bij laten knippen, en je komt naar buiten als Spock uit Star Trek, dan denk je er zelf waarschijnlijk net zo over.

  Erg leuk geschreven trouwens, en heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen