Pagina's

22 feb. 2012

Het spinnenpoten-mysterie

Laatst zag ik een meisje van een jaar of zeventien dat nogal veel make-up op had. In combinatie met haar blonde Barbiehaar (dat van de pop), leek ze ook een beetje op een Barbie. Alleen Barbie draagt wat subtielere oogmake-up. Dit meisje had echter het hele mascara-assortiment van Kruidvat op haar wimpers uitgestort.

In beautyland is het effect dat je krijgt als je te veel en te oude mascara gebruikt, bekend onder de naam: spinnenpootwimpers. Je brengt gewoon achter elkaar lagen plakkerige mascara aan tot dat het lijkt alsof de wimpers uit insectenpoten bestaan.


Maar bij ‘Barbie’ leek het net alsof ze een héle spin aan elke wimper had hangen. Haar dikke, pikzwarte wimperharen kleefden aan elkaar vast en de uiteinden bestonden uit klontjes. Het leek net of ze er ook nog een strip nepwimpers had opgeplakt, maar dan op de helft van haar ooglid, zodat ze naar beneden hingen. Om haar look af te maken, sierde er een dikke zwarte streep eyeliner boven haar wimpers. Maar het zou ook nog best kunnen zijn dat haar eyeliner op was en ze daarom de viltstift had gepakt.

Ondanks het gewicht dat aan haar ogen moest zitten, waren haar groene kijkers helemaal opengesperd. Samen met de rijkelijk opgebrachte bronzer en roze glanzende lipgloss was haar look nogal… overdadig. Haar wimpers trokken alle aandacht. In de negatieve zin, want ik keek ernaar alsof ik oog in oog met een zeldzame vogelspin stond. En die uitwerking heeft het knipperende kunstwerk waarschijnlijk op meer mensen.

Onder die dikke laag make-up schuilt vast een knap meisje. Daar heeft zij geen spinnenpoot-wimpers voor nodig. Waarom ze zich dan wel zo opmaakt? Dat zal nog een mysterie blijven, denk ik…

Destiny: "Nu het uit is met Gio, doe ik ook lekker veel mascara op. Krijg je zwoele kijkers van, vinden mannen aantrekkelijk! Alleen mijn vorige mannetje hield daar dus niet van. Werd 'ie bang van, zei die. Geen smaak zeg ik dan."

Wat vinden jullie van spinnenpootwimpers?

Foto: http://hotbeautygirls.wordpress.com/

19 opmerkingen:

 1. ahh echt walgelijk!
  je hebt helemaal gelijk!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook niet echt aantrekkelijk. Je blijft er ook naar staren he, als je zo iemand ziet lopen! Leek ze ook niet toevallig op de andere Barbie, van Oh Oh Chersoo? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha, superleuk geschreven, maar het ziet er inderdaad walgelijk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik ook zo verschrikkelijk! Vooral wat jij zegt, bij die meiden die er al als een barbie uitzien en dan met zo'n poederkop... Haha, echt lelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook écht heel lelijk! Weer heel leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ieehh, toen ik dat plaatje zag gingen de rillingen echt over m'n lijf..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind zoveel mascara echt verschrikkelijk! En die foto...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het mooi =O! Het geeft wel een cool effect eigenlijk en het heeft wel wat. En het is altijd beter dan een hele pot foundation op je hoofd xD. Veel meiden doen dat en dan zijn ze helemaal oranje. Mijn vriendin en ik noemen dat het sinaasappel hoofd xD. klinkt raar, maar de logica is natuurlijk dat sommige meisjes zo oranje zijn dat ze bijna op een sinaasappel lijken =P. Echt zonde als meiden dat doen =O. Maar deze mascara vind ik opzich nog wel leuk =]. Al is het natuurlijk wel anders dan "normaal", dus ik kan mij voorstellen dat niet iedereen het waardeerd. Al vind ik het om de ene of andere reden wel leuk ^^!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, verschrikkelijk.. Vooral in combinatie met een oranje foundationhoofd en glimmende gloss.. Het zijn vaak echt van die aso types die dat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ik geniet echt zo erg van jou schrijfstijl! En ja spinnenpoten zijn inderdaad verschrikkelijk krijg al rillingen als ik het plaatje zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het niet eens met de spinnenpoten. M'n nichtje van 12 deed het laatst. Ik vind het niet mooi, gewoon alsof je je mascara fout hebt aangebracht. Ja wellicht voor een leuke fotoshoot, maar that's it!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hahaha zo herkenbaar, ik vind het echt verschrikkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mmm het is sowieso jammer dat erg jonge meisjes zoveel make up dragen, vind ik.

  Liefs, Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha erg leuk geschreven!
  Ik vind zulke dikke lagen mascara ook echt walgelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk geschreven! En ik vind het verschrikkelijk, jammer dat vooral veel jonge meisjes dat hebben! Want ik zie weleens op straat en op fb meisjes van 14/15 jaar met spinnenpoten, ze beseffen denk ik nog niet hoe verschrikkelijk het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha we moesten onwijs lachen om je stukje!
  We vinden het er niet uit zien, je hebt helemaal niet zo veel make-up nodig !

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel leuk geschreven meis!! echt lelijk idd!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben het er helemaal mee eens zo lelijk! Ik zie er wel vaker mensen mee lopen, het is lelijk en ook nog eens slecht voor je ogen. Al die barbies beseffen nog niet dat mooie neutrale make-up meer 'kijkers' treft dan die plakkerige make-up winkel op hun eigen gezicht haha. Nu moet ik denken aan dat bekende zinnetje 'Mag ik mijn naam in je foundation schrijven?' hihi xx

  BeantwoordenVerwijderen