Pagina's

12 feb. 2012

Sweet memories

Soms zijn er van die dingen die er ineens mee stoppen, maar waar jij verslingerd aan was. TV-series, etenswaar, bandjes, noem maar op. Dit zijn de dingen die ik 'mis' en eigenlijk wel weer terug zou willen. En ik denk niet dat ik de enige ben!

The OC
-spoiler alert- (als je de afgelopen 8 jaar onder een steen hebt geleefd en dus nog nooit van deze niet te missen serie hebt gehoord)

The OC: wat was dit toch een heerlijk foute serie. Schooier Ryan komt terecht bij een pleeggezin in een über chique buurt en vindt daar aansluiting bij drie andere jongeren. Naast naar school gaan, bezoeken de Fantastic Four vooral het strand, feestjes en elkaars slaapkamer. Maar ook de rijke kinderen hebben problemen. Gelukkig, anders was het maar een saaie bedoeling. Elke mogelijk soapklassieker komt wel aan bod. Van tienerzwangerschappen, drugs-en alcoholverslavingen, lesbische avonturen en heftige verliefdheden, tot vechtpartijen en moord. We konden ons vergapen aan de looks van Ryan en vooruit, ook die van Seth, én aan de designeroutfits van Summer en Marissa. Jammer dat laatstgenoemde niet meedeed aan het slotseizoen. Daarom zou ik nog wel een reeks willen zien, om het goed te maken. Mét Marissa (die uit de dood opstapt, dat kan altijd in series), zij paste gewoon véél beter bij Ryan. Waterproofmascara en tissues waren soms wel nodig. Zucht, wat leefde ik toch mee bij sommige meeslepende scenes. Een must-C.
Ellegirl
Dit was hét tijdschrift wat je elke maand wilde lezen. Het was ook hét tijdschrift dat na 5 jaar abrupt stopte. Ellegirl was leuk als je als van mode hield, van muziek, van cultuur en van beauty, maar dit wilde lezen op een toon die nét wat frisser en intelligenter was dan die van de andere tienerblaadjes. Toen ik het droevige nieuws hoorde dat mijn lievelingsmagazine stopte, bedacht ik me een doel: zelf een soortgelijk tijdschrift maken. En ik heb nog steeds wat exemplaren bewaard als inspiratie en als aandenken. Ja, good memories.



Vanilla Coke
Hmm, cola met een vanillesmaakje. Nog slechter dan de echte cola, maar stiekem nog lekkerder. Echt een feestje voor een twaalfjarige. Dit mierzoete drankje zou je vast nog wel ergens kunnen krijgen. Ach, ik vind het waarschijnlijk toch niet meer zo lekker als ‘toen’. En besides that, we hebben nu green ice tea, een veel beter en gezonder alternatief (Toch?).



En, komen de gevoelens van jeugdsentiment al een beetje naar boven drijven? Aan welke dingen heb jij goede herinneringen en zou je dus wel weer terug willen zien?

14 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Komt me zo bekend voor! The O.C. en inderdaad de Vanille Cola haha! Ik kan nu zelf even niks bedenken, ja, alleen over tekenfilms van 'vroeger'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah ik leef echt onder een steen haha heb nog nooit een aflevering O.C. gekeken.. Shame on me! Niet dat ik het niet ken hoor maar gewoon nog nooit de moeite genomen om te kijken. Maar ja de Ellegirl mis ik ook wel echt enorm. Er is ook nooit meer iets vergelijkbaars voor terug gekomen he..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis The OC ook haha! Stiekem mis ik The Hills and tekenfilms als The Rugrats ook heel erg hihi.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond de tandenborstelshow van vroeger op tv altijd leuk, en de honeymoon quiz met ron brandsteder geloof ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de OC ook nog nooit gezien, wel veel over gehoord! Zelf heb ik nu niet meteen iets dat ik mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk om te lezen :D Even denken wat ik terug zou willen zien... Pippi Langkous heb ik echt belachelijk vaak gezien, maar dat is nog steeds op tv geloof ik! Leuke comment trouwens, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend leuk artikel, echt heel erg leuk om te lezen!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor je reactie! En leuk artikel, ik ga Vanilla Coke snel proberen haha.

  xo Tara Mae

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elle girl! Ben ik het zo mee eens! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jaa echt jammer van elle girl ! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappig ik zou precies dezelfde dingen uitgekozen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vond The O.C. mooi gestopt. Voor mij hoefde er niet nog een seizoen te komen. Je merkte hard dat ze geen inspiratie meer hadden naar het einde toe.

  Wat ik dan weer mis is Sex and The City. My all time favourite!

  Ik lees dat je Journalistiek studeert! Waar dan? Ik ook trouwens :) Ik zou ook graag columns willen schrijven op mijn blog. Je inspireert me met je teksten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha wat een leuk artikel! Zo herkenbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen